Stretnutie s výtvarníčkou a riaditeľkou bratislavskej Station Contemporary Art Gallery

 

Organizátor

Slovenský dom v Bruseli

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Miesto realizácie

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Dátum realizácie

12.7.2023

Oblasť

Kultúra

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Slovenský dom v Bruseli pozýva krajanov na stretnutie s výtvarníčkou a riaditeľkou bratislavskej Station Contemporary Art Gallery. Radostina Doganova formou open studia predstaví svoje obrazy z cyklu Vlny, inšpirované riekou Dunaj. Súčasťou podujatia bude aj vernisáž diela Radostiny Doganovej v rámci projektu street art galérie 40 x 60 BRUSSELS. Podujatie sa uskutoční v priestoroch Generálneho konzulátu SR (Avenue Molière 195, 1050 Brusel) o 18:00 hod.

Radostina Doganova študovala maľbu na Akadémii výtvarných umení v bulharskej Sofii a na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. „Plnokrvná osobnosť maliarky Radostiny Doganovej, dve krajiny jej života Bulharsko a Slovensko, ich prírodné danosti, národné kultúry a balkánsky temperament, hľadanie a formulovanie vlastnej identity a spoločenského ukotvenia, popri tom vnútorne hlasné prežívanie udalostí osobného života a autenticita v prejave sú faktory, od ktorých sa všetko v jej tvorbe odvíja. Faktory vedúce k pochopeniu jej obrazov, k pochopeniu bohatej obsahovosti vyživujúcej abstraktnú tvorbu, krajinomaľbu i figurálnu líniu. Tvorbu vždy čistú a pravdivú“, uviedla v kurátorskom texte k výstave Felicitas Xénia Lettrichová.

Podujatie organizuje Generálny konzulát SR v Bruseli a street art galéria 40 x 60 BRUSSELS. Mediálnym partnerom podujatia je Tlačová agentúra SR (TASR).

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Belgicko z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com