Stretnutie s fotografkou Lenkou L. Lukačovičovou

 

Organizátor

Slovenský dom v Bruseli

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Miesto realizácie

Avenue Molière 195, 1050, Brusel, Belgicko

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Dátum realizácie

3.9.2023

Oblasť

Kultúra

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Slovenský dom v Bruseli pozýva krajanov na stretnutie s fotografkou Lenkou L. Lukačovičovou. Vďaka podpore Generálneho konzulátu SR v Bruseli v priebehu augusta 2023 absolvovala tvorivý pobyt v Belgicku. Výber diel, ktoré v tomto kontexte vytvorila, bude vystavený formou open studia v reprezentačných priestoroch Generálneho konzulátu v Bruseli v nedeľu 3. septembra 2023 o 18:00 hod.

Lenka L. Lukacovicova (www.lenkalukacovicova.sk/) vyštudovala Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave. Absolvovala viacero študijných pobytov v zahraničí. V Belgicku študovala na bruselskej LUCA School of Arts pod vedením výtvarníčky Any Torfs. Učí na Katedre fotografie a nových médií VŠVU v Bratislave/Ateliér Laboratórium fotografie VŠVU a venuje sa vlastnej torbe. Jej fotografická prax sa snaží prepájať fotografiu, performance a inštaláciu. Vystavuje doma aj v zahraničí, je nositeľkou viacerých medzinárodných cien.

Podujatie organizuje Generálny konzulát SR v Bruseli a street art galéria 40 x 60 BRUSSELS. Mediálnym partnerom podujatia je Tlačová agentúra SR (TASR) a Døkument magazín sk. Za tlač fotografií ďakujeme Lukášovi Lattovi (firma www.bright.sk/).

Svoju účasť prosím potvrďte do 1. septembra 2023 na cg.brussels@mzv.sk.

 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Belgicko z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com