Výtvarná súťaž pre slovenské deti a mládež v Belgicku pri príležitosti 17. novembra

 

Organizátor

Slovenský dom v Bruseli

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Miesto realizácie

Online

Belgicko Belgicko (10 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 19.10.2023 do 12.11.2023

Oblasť

Kultúra

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Slovenský dom v Bruseli vyhlasuje výtvarnú súťaž pre slovenské deti a mládež v Belgicku pri príležitosti 17. novembra - Dňa boja za slobodu a demokraciu.

Témou je Sloboda. Do súťaže môžete poslať jeden obrázok pozostávajúci z 3 na seba nadväzujúcich okienok (comic strip). Obrázky je možné zasielať na mailovú adresu slovenskydomvbruseli@gmail.com . Uveďte prosím svoje meno, vek a kontakt. Súťaží sa v dvoch kategóriách: deti do 12 rokov a mládež do 18 rokov.

Príspevky posielajte do 12. novembra 2023. Bude ich hodnotiť jeden z najznámejších súčasných komiksových tvorcov zo Slovenska David Marcin / comics and illustration.

Vyhlásenie víťazov bude 17. novembra 2023. Získajú hodnotné komiksy z vydavateľstva E.J. Publishing ( ejpublishing.sk/knihy/pe-er-de/ ; ejpublishing.sk/knihy/dozvedela-som-sa-ze-zijes/ ).

Akciu organizuje Slovenská škola v Bruseli, v spolupráci s Generálnym konzulátom SR v Bruseli a OZ Pomimo/KURZY pomimo. Mediálnym partnerom súťaže je Slovenská tlačová agentúra (TASR). Za láskavú podporu ďakujeme sponzorovi, vydavateľstvu ej.publishing.

Sloboda nemá hranice. Alebo má? Tešíme sa na príspevky mladých umelcov a pevne veríme, že Dávid bude mať z čoho vyberať.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Belgicko z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com