Spojená krajina – výročná konferencia platformy Opravári spoločnosti

 

Miesto realizácie

Kúpele Sliač, Slovenská republika

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 21.11.2023 do 22.11.2023

Oblasť

Informácie

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Bratislava, 20. novembra 2023 – V dňoch 21. a 22. novembra sa v priestoroch kúpeľov Sliač stretnú neziskové a občianske organizácie z celého Slovenska na výročnej konferencii iniciatívy Opravári spoločnosti. Túto iniciatívu spustilo minulý rok Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Výročná konferencia s názvom Spojená krajina – odstraňovanie napätia v spoločnosti prinesie účastníkom inšpiratívne prezentácie, zhodnotenie doterajšej spolupráce v rámci iniciatívy Opravári spoločnosti, poskytne priestor na diskusie, ale aj príležitosť na výmenu skúseností a zdieľanie príkladov dobrej praxe. K dispozícii bude tiež poradenstvo o možnostiach financovania aktivít tretieho sektora z prostriedkov Európskej únie.

Nosnou témou dvojdňového podujatia je hľadanie ciest, ako obnoviť dôveru v našej polarizovanej spoločnosti, a akú rolu v tomto procese zohráva práve občiansky sektor.

„Som veľmi rád, že na konferenciu prijalo pozvanie viac ako 70 predstaviteľov občianskej spoločnosti. Osobne som sa počas celého roka stretával s mnohými, často naozaj veľmi malými, organizáciami, ktoré svojou činnosťou v regiónoch robia veľmi záslužnú prácu v prospech miestnych komunít. Iniciatíva Opravári spoločnosti vznikla na pôde Zastúpenia Európskej komisie s cieľom poskytnúť práve týmto organizáciám platformu, v rámci ktorej sa môžu vzájomne prepojiť a spoločne vytvoriť niečo, čo celú našu spoločnosť posunie dopredu a prispeje k jej harmonickému fungovaniu v rôznych oblastiach,“ uviedol Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Iniciatíva Opravári spoločnosti vznikla z podnetu Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku v roku 2022. Slúži ako platforma pre spoluprácu a výmenu skúseností medzi menšími či väčšími neziskovými organizáciami vo všetkých regiónoch Slovenska. Činnosť tretieho sektora významne pomáha upevňovať demokratické hodnoty, na ktorých stojí Európska únia, a ktoré tvoria základ pre vytváranie prosperujúcej a odolnej spoločnosti. V rámci iniciatívy Opravári spoločnosti poskytuje Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj potrebné poradenstvo o možnostiach spolupráce či financovania tretieho sektora na celoeurópskej úrovni.


Záznam


 

Viac informácií:

https://grapepr.sk/diskusie/vizionari


Viac informácií tu


 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Slovenská republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com