Stála konferencia Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí 2012

 

Miesto realizácie

Bratislava

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 30.10.2012 do 31.10.2012

Oblasť

Informácie

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Úrad pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ďalej ÚSŽZ) pripravuje aktualizáciu štátnej politiky Slovenskej republiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí do roku 2020.

V zmysle zákona č. 474/2005 o Slovákoch žijúcich v zahraničí bude ÚSŽZ na tejto úlohe spolupracovať s príslušnými inštitúciami štátnej a verejnej správy, s organizáciami a inštitúciami slovenských národnostných menšín, slovenských komunít v zahraničí, osobnosťami z tohto prostredia, cirkvami a relevantnými organizáciami tretieho sektora.

V zmysle platnej Koncepcie štátnej politiky starostlivosti o Slovákov žijúcich v zahraničí do roku 2015 ÚSŽZ organizuje Stálu konferenciu Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí jedenkrát za dva roky. Hlavným cieľom Stálej konferencie 2012 je diskusia o doterajšom zameraní, o obsahu štátnej politiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí a prerokovanie podnetov, námetov a návrhov, ktoré môžu prispieť k jej aktualizácii a zlepšeniu.

Rokovanie bude organizované formou plenárnych zasadnutí vo viacerých častiach a podľa potreby i sekcií. Predpokladáme, že obsah diskusie a príspevky budú zamerané na niekoľko tematických okruhov a oblastí.


Zborník


 

Viac informácií:

https://www.uszz.sk/stala-konferencia-2012/


Viac informácií tu


 
Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Slovenská republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com