Verejné zhromaždenie: Vy rozdeľujete, my spájame! Oslo

 

Organizátor

NEZARADENÉ

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Miesto realizácie

Thomas Heftyes gate 24, Oslo

Nórsko (5 200 krajanov)

Dátum realizácie

16.4.2024

Oblasť

Informácie

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

V utorok 16.4.2024 o 18:00 pred Slovenským veľvyslanectvom v Oslo na Thomas Heftyes gate 24 organizuje verejný protest vyjadrujúci podporu demokracii a právnemu štátu na Slovensku Rado Paulech.

sa uskutoční ďalší verejný protest vyjadrujúci podporu demokracii a právnemu štátu na Slovensku, ktorý reaguje na aktuálne kroky vlády Slovenskej republiky. Vláda SR spochybnňuje právo Ukrajiny brániť sa proti ruskej agresii, obchádza zákon o SIS, zrýchlene schvaľuje dôležité zákony bez predchádzajúcej odbornej diskusie, snaží sa ovládnuť RTVS a Fond na podporu umenia, útočí na médiá, novinárov, neziskové organizácie, zasahuje do nezávislosti súdov a prokurátorov, rozoštváva spoločnosť, rozkladá právny štát, políciu, NAKA, ničí dôveru v štát a inštitúcie, znemožňuje vyšetrovania a pripravuje nás, Slovákov a Slovenky žijúcich v zahraničí, o náš domov a hrdosť na našu domovinu.

Preto sa aj my v Oslo pripojíme v utorok 16.4. k spoločnému protestu Otvorenej kultúry, My sme les, Greenpeace Slovensko, Platformy pre demokraciu a Klimatickej koalície, ako aj k ďalším protestom v Bratislave a iných mestách na Slovensku a v zahraničí.

Ide o občiansku iniciatívu.

 

Viac informácií:

https://www.facebook.com/events/1617592102346191/


Viac informácií tu


 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Nórsko z oblasti Občianska angažovanosť


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com