Slovák Pavel Dvořák žije na čínskom vidieku. Zahraničie Číne nerozumie, hovorí a vyberá o krajine päť kníh

 

Organizátor

NEZARADENÉ

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Miesto realizácie

Online

Čína

Dátum realizácie

10.7.2024

Oblasť

Informácie

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Pavel Dvořák v posledných rokoch cestuje práve po tých oblastiach Číny, kam bežne nikto nechodí. Do rubriky Päť kníh vybral tituly, pomocou ktorých si vytvoríte lepší obraz o tejto krajine.

Cestovať po Číne nie je vôbec jednoduché. Ak sa poriadne nepripravíte, nebudete vedieť, ako riešiť rôzne situácie, ako si kúpiť lístok na vlak, nastúpiť doň, zavolať si taxík či zaplatiť, keďže hotovosťou sa tam platiť nedá. Len aplikáciami, a ešte k tomu čínskymi, pretože západné sa nedostanú cez „veľký čínsky internetový múr“.

Možno budete mať problém s ubytovaním, keďže nie vo všetkých hoteloch si chcú robiť starosti registrovaním cudzincov na polícii. Požiadať niekoho o radu? Ani to nemusí vyjsť.

„Číňania tam nevedia po anglicky, to je problém aj vo veľkých mestách, ale v odľahlých častiach krajiny sa nedohovoríte vôbec. Tam často nevedia ani po čínsky, rozprávajú svojím dialektom a aj ja mám niekedy problém dohovoriť sa s nimi, hoci po čínsky viem,“ hovorí slovenský cestovateľ žijúci na čínskom vidieku a autor dvoch kníh o Číne Pavel Dvořák.

 

Viac informácií:

https://dennikn.sk/4069510/vidiecky-zivot-na-juhu-ciny-je-pohodlny-ale-na-severe-je-chudoba-hovori-odbornik-na-cinu-dvorak-a-vybera-pat-knih-o-nej/


Viac informácií tu


Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Čína z oblasti Občianska angažovanosť


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com