Idka Deszkásová: Na rozlúčku

 

Miesto realizácie

Online

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Dátum realizácie

15.7.2024

Oblasť

Informácie

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Milé krajanky, Milí krajania, Milé Slovenky, milí Slováci, Dovolím si tvrdiť, milí priatelia.... Dovoľte, aby som sa aj takto oficiálne s Vami rozlúčila. Chcela by som Vám vyjadriť poďakovanie za vynikajúcu spoluprácu a Vašu pomoc pri výkone mojej práce, ktorú som vykonávala na Úrade pre Slovákov žijúcich v zahraničí.

Síce smutne, ale po krásnych a poučných 17 rokoch dnes opúšťam brány nášho úradu.

Rôzne životné a pracovné okolnosti ma priviedli k tomuto premňa ťažkému rozhodnutiu odísť z pracoviska úradu.

Svoju prácu som milovala a snažila som sa ju robiť podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Táto práca znamenala a znamená pre mňa veľa. Strávila som tu pól svojho života celú pracovnú časť svojho života a mala namňa naozaj významný vplyv.

Rada by som sa Vám poďakovala za Vašu ochotu, milotu, toleranciu, srdečnosť, prívetivosť, pochopenie, aj napriek tomu, že s nami úradníkmi to nieje vždy ľahké. Sama som s tým bojovala, niekedy úspešne, niekedy nie. Mala som na starosti síce iba niektoré krajiny, o to silnejšie som sa za Vás bila, kde to len šlo.

Chcela by som vyjadriť hlboký obdiv, poklonu a vďaku, ktorú cítim, voči každému jednému z Vás. Z Vás, ktorí ste často krát väčší Slováci a Slovenky ako my tu na Slovensku.

Za roky strávené v tejto problematike ste ma práve vy naučili vidieť dôležitosť a náročnosť alebo aj hĺbku poslania, ktoré nesiete a zastávate. Ďakujem za to, ďakujem za Vás, za všetko čo obetujete tejto krásnej téme.

Verím, že krajanská téma ma v živote úplne neobíde, keďže mi prirástla nielen téma, ale aj Vy - samotní krajania k srdcu a duši. Budem sa snažiť byť Vám nápomocná aj v budúcich obdobiach, ak to bude možné.

Verím, že úrad bude zastávať pre Vás oporný bod, bod, ktorý Vám vždy pomôže, na ktorý sa môžete obrátiť. To je moje prianie. Prajem si, aby pracovníci na úrade rozumeli dôležitosti tejto práce, a rozsah vplyvu, ktorý majú.

Prajem Vám stabilné zastúpenie a vrelú náruč na Slovensku, prajem Vám odborníkov, ktorý zaručia odborné zastúpenie, prajem vám mladé generácie, ktoré Vám zaručia pokračovanie a prajem Vám dostatočné zadosťučinenie za všetko čo ste krajanstvu obetovali.

Prosím nevzdávajte to a pokračujte s láskou v srdci.

Prepáčte, že som emotívna, inak to neviem. Takto to cítim. Cítim najmä vďaku, a to nesmiernu a pokoru.

Idka Deszkásová

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Slovenská republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com