Putovná výstava - Umenie za mier

 

Organizátor

Nadácia +421 / +421 Foundation Inc.

USA USA (750 000 krajanov)

Miesto realizácie

Five Points Annex, 15 Water Street, Torrington, CT

USA USA (750 000 krajanov)

Dátum realizácie

2.8.2024

Oblasť

Kultúra

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Putovná výstava - Umenie za mier od slovenskej výtvarníčky z ukrajinskými koreňmi pokračuje svoju cestu po USA v galérii Five Points Annex v Connecticute.

V mene nadácie +421 Foundation by sme radi pozvali všetkých milovníkov na recepciu putovnej umeleckej výstavy Vladislavy Iakovenko s názvom Umenie za mier, ktorá sa uskutoční v piatok 2. augusta 2024 o 17:30 v galérii Five Points Annex, 15 Water Street, Torrington, CT. Projekt sme spustili minulý september v galérii MOD počas festivalu First Friday Art Walk v Kansas City, MO. Následne výstava putovala po USA s poslednou zastávkou v galériách Dive a Upstairs Smoking Section vo Philadelphii, PA.

Podujatie má charitatívny cieľ na podporu obetí ozbrojených konfliktov, ktoré zúria svetom a zároveň uvedie vystúpenie talentovanej mladej jezzivej speváčky so slovenskými koreňmi, Ingrid Gibson.

Diela Vladislavy Iakovenko sú svedectvom o sile tvorivosti, ktorá prekračuje hranice a spája ľudí. Vlaďa je modernou impresionistkou vytvárajúcou novú víziu sna. Jej práca je nielen vizuálne ohromujúca, ale aj hlboko podnetná.

 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine USA z oblasti Kultúra a umenie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com