Finančná odpora na úhradu výdavkov pre FS Liptár

 

Miesto realizácie

Slovenská republika, Srbsko

Austrália Austrália (12 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 20.6.2019 do 27.7.2019

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

14

Počet zasiahnutých

100

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Charakteristika projektu

Členovia folklórneho súboru Liptár a celá komunita Slovákov pri spolku Ľudovita Štúra si uvedomuje postupujúce zníženie národného povedomia. Tento trend chceme zmeniť svojou činnosťou, novými príležitosťami tvoriť a prezentovať svoju činnosť v komunite a aj na slovenských podujatiach preferovaných ÚSŽZ – Krajanskej nedeli v Detve, Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach v Dulovciach a predovšetkým na Pamätnom dni Slovákov žijúcich vzahraničí v Bratislave ako aj na Horehronských dňoch spevu a tanca v Heľpe. Verím, že ich tance z Dolnej zeme, ale aj s oblasti Horehronia a Brezňanských lazov určite nadchnú nejedného diváka.

Súbor Liptár má okrem týchto na pláne navštíviť aj rodákov vo Vojvodine a svojim tancom, hudbou a spevom potešiť aj svojich priateľov a príbuzných.

Očakávaný prínos projektu

Aktivity spojené so zájazdom na Slovensko a do Srbska môžu smerovať k zvýšenej príťažlivosti a priamej podpore činnosti mladej generácie. Možnosť stať sa reprezentantom komunity, aktívne využiť slovenský jazyk pri stretnutiach so slovenskými odborníkmi a získané poznatky využiť pri práci s deťmi sú jeden z najväčších prínosov aký môžeme očakávať. Taktiež zaangažovanosť rodičov v interaktívnych aktivitách súvisiacich s činnosťou súboru pomôžu rozvinúť všetky aspekty sociálnych väzieb v komunite.

Dodatočné informácie

Súbor úzko spolupracujeme nielen s Martinom a Tatianou Urbanovou, choreografmi univerzitného folklórneho súbor Mladosť z Banskej Bystrice, ktorí u nás hosťovali počas vianočných sviatkov na prelome rokov 2017/2018, ale aj s Ondrejom Lenárom, organizačným vedúcim FS Ekonóm. Ak všetko pôjde ako má, tak ich v roku 2019 budeme môcť medzi nami privítať už po tretí krát.

Zájazd na Slovensko a Srbsko je určite veľkým motivačným faktorom pre mladých ľudí v našej komunite, ktorí sú zas veľkým vzorom pre malých, ale aj hrdosťou a radosťou tých starších.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
7 000 € 2 700 € 500,00 € 70,00 € 0,2250 €

Žiadosť číslo 0056/AU/2019 (R): Podporená

Požadované položky: strava, ubytovanie, cestovné

Schválené položky: strava, ubytovanie, doprava

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0056/AU/2019

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Austrália z oblasti Kultúra a umenie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com