Hviezdoslavova mašľa 2022

 

Miesto realizácie

Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko, Slovenská republika

Nemecko Nemecko (80 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.6.2022 do 30.11.2022

Oblasť

Vzdelávanie

Počet účastníkov

150

Počet zasiahnutých

3 000

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Dotáciu by sme chceli použiť na organizáciu recitačnej súťaže pre deti krajanov žijúcich v nemecky hovoriacich krajinách.

Očakávaný prínos projektu

Zvýšenie národného povedomia a kultúrnej identity detí a rodín krajanov žijúcich v nemecky hovoriacich krajinách. Podpora záujmu detí o literatúru, o prácu s textom a hlasom a posilnenie ich sebadôvery pri vystupovaní pred publikom.

Charakteristika projektu

Slovensko-nemecký kultúrny klub v Mníchove usporadúva 2. ročník recitačnej súťaže pre deti a mládež vo veku 3–16 rokov s názvom „Hviezdoslavova mašľa“.

Chceli by sme aktívne rozvíjať jazykové znalosti detí vďaka recitácii. Dúfame, že súťažou podporíme záujem detí o literatúru, o prácu s textom a hlasom a posilníme ich sebadôveru pri vystupovaní pred publikom.

Pri príležitosti 100. výročia úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava sme v roku 2021 v Slovensko-nemeckom kultúrnom klube v Mníchove založili novú tradíciu. Inšpirovali sme sa súťažou Hviezdoslavov Kubín a recitačnú súťaž sme nazvali „Hviezdoslavova mašľa“, keďže mašľa bola súčasťou Hviezdoslavovho imidžu, jeho poznávacím znamením na dobových fotografiách.

Dotáciu by sme chceli použiť na zabezpečenie druhého ročníka podujatia. Vďaka dotácii budeme mať možnosť pracovať s odbornou a skúsenou porotou a taktiež oceniť zapojených súťažiacich a takto ich motivovať k záujmu o slovenčinu.

Ďalšie informácie k priebehu súťaže nájdete v priloženom dokumente.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
3 000 € 3 000 € 20,00 € 1,00 € 0,0375 €

Žiadosť číslo M143/DE/2022 (M): Schválená

Požadované položky: Platby za odborné služby (BV), Propagácia (BV), Predtlačová príprava a tlač (BV), Grafické práce (BV), Zhotovenie foto-, audio- a videozáznamu (BV), Doprava (BV), Ubytovanie (BV), Prenájom priestorov na podujatie (BV), Nákup kníh a literatúry (BV), Reprezentančné náklady (BV), Ocenenia (BV)

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2021 - 2023: 6 000 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Nemecko z oblasti Kultúra a umenie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com