Záverečný koncert, Simona Houda Šaturová

 

Organizátor

Slovenský inštitút v Prahe

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Kostel sv. Vavřince, Hellichova ulice, Praha

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

1.10.2023

Oblasť

Kultúra

 
 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Vážení priatelia,

Srdečne Vás pozývam na záverečný koncert účastníkov speváckych kurzov pod vedením Simony Houda Šaturovej. Prítomný je aj klavírny sprievod v podaní Róberta Pechanca.

Koncert sa bude konať v Kostole sv. Vavřince v Hellichovej ulici.

Pre viac informácií o mieste a čase si, prosím, otvorte pozvánku v prílohe tejto správy.

Prajeme Vám príjemný kultúrny zážitok!

V dňoch 27. 9. – 1. 10. 2023 v priestoroch Slovenského inštitútu v Prahe prebieha 2. ročník speváckych kurzov, ktoré nesú meno významnej slovenskej sopranistky Simony Houda Šaturovej. Kurzy určené pre študentov a absolventov umeleckých škôl a profesionálnych spevákov vyvrcholia dňa 1. 10. 2023 v Kostole sv. Vavrinca na Hellichovej ul. v Prahe záverečným koncertom, v rámci ktorého sa Simona Houda Šaturová spolu s absolventmi kurzu predstavia v sprievode renomovaného slovenského klaviristu Róberta Pechanca. Koncert sa uskutoční ako úvodné podujatie nadchádzajúceho Mesiaca česko-slovenskej kultúrnej vzájomnosti.

SIMONA HOUDA ŠATUROVÁ je medzinárodne uznávaná sopranistka, ktorá pravidelne vystupuje na Slovensku, v Česku a v zahraničí. Je nositeľkou Ceny Nadácie Charlotty a Waltera Hamelových za vynikajúce výkony v speve (Lübeck, 2007) a taktiež Ceny Thálie za najlepší operný výkon v roku 2001. Absolvovala štúdium spevu na bratislavskom konzervatóriu a ďalej sa vzdelávala na kurzoch s umelkyňami Ileanou Cotrubas a Margreet Honig. S druhou menovanou spolupracuje bezmála dvadsať rokov, pričom už sama vedie workshopy a kurzy. Okrem toho má tiež bohatú diskografiu, nahrávala pre firmy Sony/BMG, Orfeo, Supraphon, hänssler Classic ci Carus Verlag. V roku 2009 obdržala za sólové CD Haydn Arias od Gramophone Magazine ocenenie Editor’s choice.

 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com