Festival Třeboňská Nocturna

 

Organizátor

Slovenský inštitút v Prahe

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Třeboň

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 9.7.2024 do 13.9.2024

Oblasť

Kultúra

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

9. 7. – 13. 7. 2024 | Třeboň

Letný hudobný festival Třeboňská nocturna od roku 2004 prináša do južných Čiech špičkových českých a zahraničných interpretov, ktorí vystupujú na najuznávanejších českých aj svetových pódiách. V programe 21. ročníka nechýba slovenský interpret – huslista Milan Paľa.

Jiří Bárta, Milan Paľa, Jiří Kabát

11. 7. 2024o 19:30 | kostel sv. Jiljí

Po boku popredného českého violončelistu Jiřího Bártu a oceňovaného českého violistu Jiřího Kabáta vystúpi slovenský huslista Milan Paľa. Milan Paľa premiérovo uviedol mnohé diela zahraničných aj domácich skladateľov a vystupoval s mnohými profesionálnymi telesami, napríklad s Filharmóniou Brno, Symfonickým orchestrom hl. m. Prahy FOK či Slovenskou filharmóniou pod taktovkou renomovaných dirigentov. V repertoári má diela od baroka po súčasnosť a na konte rozsiahlu diskografiu.

Janoska Ensemble

12. 7. 2024 o 19:30 | Nádvorie Mestského úradu Třeboň

Bratia Ondrej, František a Roman Janoskovci a ich švagor Julius Darvas pochádzajú z Bratislavy a dnes pôsobia vo Viedni. Všetci sú nositeľmi významných súťažných ocenení a ovládajú niekoľko hudobných nástrojov, čo sa odráža na ich širokom repertoárovom rozpätí od klasických diel po vlastné skladby a aranžmány, ktoré prekračujú hranice žánrov.

Vystupujú v renomovaných koncertných sálach vrátane newyorskej Carnegie Hall, Musikvereinu a Konzerthausu vo Viedni či v Opere v Sydney. Pravidelne sa zúčastňujú projektu Hollywood in Vienna a spoluorganizujú benefičné koncerty v Haydnovej sále na zámku Esterházy, kde vystupujú renomovaní medzinárodní interpreti.

 

Viac informácií:

https://www.trebonskanocturna.cz/program/


Viac informácií tu


 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com