Dištancovanie sa Slovenska od nových zdravotníckych postupov WHO považuje ZAP za ohrozenie zdravia občanov SR a žiada okamžitú nápravu

 

Organizátor

NEZARADENÉ

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Miesto realizácie

Online

Slovenská republika Slovenská republika (5 000 000 krajanov)

Dátum realizácie

6.6.2024

Oblasť

Informácie

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Zväz ambulantných poskytovateľov zásadne nesúhlasí s tým, aby sa Slovensko ako jediný štát dištancovalo od aktualizovaných zdravotníckych predpisov, na ktorých sa minulý týždeň v Ženeve na rokovaní so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) dohodlo vyše 190 štátov sveta.

Medicínske postupy, odporúčania a liečebné možnosti sú pre každú krajinu sveta, vrátane Slovenska, závislé na medzinárodnej spolupráci a globálnych dohodách, ktoré v prvom rade reprezentuje najvyššie postavená WHO.

Dištancovanie sa od jej predpisov je vysoko neodborné, predstavuje medzinárodnú blamáž a spiatočnícke zmýšľanie, ale hlavne vážne ohrozenie zdravia jednotlivcov aj celej spoločnosti s tragickými následkami.

Týmto ako lekári žiadame vládu SR a Ministerstvo zdravotníctva SR, aby v danej veci urýchlene zjednalo nápravu a predišlo ďalším škodám, ktoré toto rozhodnutie spôsobí.

MUDr. Jaroslava Orosová, prezidentka ZAP

dennikn.sk/4031987/slovensko-sa-ako-jedine-na-svete-distancovalo-od-novych-zdravotnickych-postupov-who/

 

Viac informácií:

https://zapsk.sk/distancovanie-sa-slovenska-od-novych-zdravotnickych-postupov-who-povazuje-zap-za-ohrozenie-zdravia-obcanov-sr-a-ziada-okamzitu-napravu/


Viac informácií tu


Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Slovenská republika z oblasti Občianska angažovanosť


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com