Vzdelávacie podujatia centier v Birminghame, Oxforde, Nottinghame a Stoke on Trent

 

Organizátor

Czech and Slovak Club UK CIC

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Miesto realizácie

Birmingham, Oxford, Nottingham, Stoke on Trent

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 2.1.2024 do 31.12.2024

Oblasť

Vzdelávanie

Počet účastníkov

120

Počet zasiahnutých

260

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

? Organizácia podujatí pre slovenské deti žijúce v mestách Birmingham, Oxford, Nottingham, Stoke on Trent a ich okolí.
- V. kolo celoškolskej súťaže v prednese slovenskej poézie vo vzdelávacích centrách (VzC) v Birmingham, Oxford, Nottingham, Stoke on Trent
- Školské divadelné predstavenie, jeho príprava a nácviky

? Zvyšovanie odbornej úrovne slovenských učiteľov a pedagógov pôsobiacich v týchto VzC.
- Účasť riaditeľov vzdelávacích inštitúcií z Birminghamu, Oxfordu, Nottinghamu a Stoke on Trent na metodickom školení na Slovensku, organizovanom PF UMB BB, 5.4.2024
- Účasť slovenských učiteľov a asistentov na Metodickom školení v Manchestri, september 2024
- Účasť riaditeľov týchto vzdelávacích inštitúcií na VI. Konferencii asociácie ASSC UK, november 2024

Charakteristika projektu

? Organizácia podujatí pre slovenské deti žijúce v mestách Birmingham, Oxford, Nottingham, Stoke on Trent a ich okolí.
- Vedomostná súťaž - Náklady spojené s organizáciou celoškolskej súťaži, V. kola v prednese slovenskej poézie vo vzdelávacích centrách (ďalej VzC) v Birmingham, Oxford, Nottingham a Stoke on Trent. Súťaži sa zúčastňuje okolo 80 detí, v 4 vekových kategóriách, vo veku od 4 do 17 rokov. Celoplošné finále vo Veľkej Británii organizuje asociácia ASSC UK. Projekt vzbúdza záujem detí o slovenskú literatúru a podporuje ich aktívne si ju osvojovať a následne prezentovať na recitačných súťažiach. Náklady zahŕňajú výdavky na zabezpečenie ocenení, grafické práce, tlač, prenájom priestorov, strava.

- Náklady spojené s organizáciou školského divadelného predstavenia, jeho príprava a nácviky. Ide o divadelné predstavenie detí zo vzdelávacieho centra v Birminghame, ktoré nacvičujú počas roka a v decembri odprezentujú pre verejnosť ich tématické divadelné vystúpenie. Tento projekt umožňuje deťom rôzneho veku (8 -16r.) a z rôznych sociálnych prostredí spolupracovať a cez dramatickú výchovu si budovať pozitívny vzťah k svojej rodnej reči. Prostredníctvom rôznych cvičení sú deti vedené k získaniu základov sebaistého vystupovania na verejnosti, čím sa podporuje ich osobnostný a umelecký rozvoj v slovenskom jazykovom prostredí. Pred dvomi rokmi to bolo vystúpenie "Kocúr v čižmách" a minulý rok bolo vystúpenie zamerané na Vianočné tradície, "Vianoce u starkej na dedine". Ide o náklady spojené s organizáciou a nácvikom divadelného predstavenia, platby za odborné služby, zabezpečenie rekvizít, krátkodobý prenájom priestorov, nákup materiálov a kostýmov.

? Zvyšovanie odbornej úrovne slovenských učiteľov a pedagógov pôsobiacich v týchto mestách
- Náklady spojené s účasťou riaditeľov (zástupcov) VzC z Birminghamu, Oxfordu, Nottinghamu a Stoke on Trent na metodickom školení na Slovensku, organizovanom v spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (PF UMB BB), 5.4.2024. Účasť na školení prispieva k zdokonaleniu ich odbornej úrovne a zvyšuje kvalitu vzdelávania, ktoré poskytujú slovenským deťom žijúcim v zahraničí. Náklady zahŕňajú výdavky na dopravu, ubytovanie a stravu.

- Náklady spojené s účasťou ôsmich slovenských učiteľov a asistentov z VzC z Birminghamu, Oxfordu, Nottinghamu a Stoke on Trent na Metodickom školení v Manchestri, organizovanom v spolupráci s PF UMB BB, v septembri 2024. Účasť učiteľov a asistentov na školení prispieva k zdokonaleniu ich odbornej úrovne a zvyšuje kvalitu vzdelávania, ktoré poskytujú slovenským deťom žijúcim v zahraničí. Ide o náklady ako sú doprava, ubytovanie a strava.

Náklady spojené s účasťou riaditeľov VzC z Birminghamu, Oxfordu, Nottinghamu a Stoke on Trent na VI. Konferencii asociácie ASSC UK. Asociácia má 20 členov a tieto konferencie sú veľmi dôležité k zefektívneniu spolupráce medzi vzdelávacími centrami a ich projektami, ktoré organizujú pre deti vo Veľkej Británii, ale aj pre zlepšenie spolupráca medzi Slovenskom a slovenským zahraničím. Náklady zahŕňajú výdavky na dopravu, ubytovanie a stravu.

Očakávaný prínos projektu

?Propagáciou podujatí pre deti na sociálnych sieťach upozorňujeme verejnosť na naše (VzC). Vďaka tejto stratégii očakávame zvýšený záujem o naše VzC, keďže tieto aktivity zdôrazňujú hodnotu vzdelávacích a kultúrnych príležitostí, ktoré poskytujeme slovenským deťom žijúcim vo Veľkej Británii.

?Ďalej očakávame, že účasť našich slovenských pedagógov na metodických školeniach prinesie zvýšenie ich odbornej úrovne a v dôsledku toho aj zlepšenie kvality vzdelávania, ktoré poskytujú slovenským deťom žijúcim v zahraničí. Vďaka týmto benefitom si udržíme našich kvalifikovaných učiteľov a asistentov. Veríme, že stabilný a motivovaný pedagogický tím je základom pre úspech našich študentov a dlhodobú udržateľnosť našej organizácie.

?Umožnením účasti riaditeľom VzC z Birminghamu, Oxfordu, Nottinghamu a Stoke on Trent na konferencii organizovanej asociáciou ASSC UK očakávame zefektívnenie spolupráce medzi týmito a ďaľsími centrami. Konferencia má za cieľ podporiť výmenu skúseností a osvedčených postupov, čo by malo viesť k lepšej koordinácii a realizácii projektov určených pre deti slovenskej komunity vo Veľkej Británii. Taktiež predpokladáme, že takéto stretnutie umožní identifikáciu a inovatívne riešenie problémov, ktoré sa vyskytujú pri organizácii vzdelávacích a kultúrnych aktivít.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
7 124 € 3 500 € 59,37 € 27,40 € 0,0318 €

Žiadosť číslo 0120/GB/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):500.00; Platby za odborné služby - zhotovenie foto-, audio- a videozáznamu (BV):375.00; Platby za odborné služby - iné - platby 2. pedagógom za 12 nácvikov x 17.50:420.00; Krátkodobý prenájom priestorov (BV):1044.00; Doprava (BV):980.00; Ubytovanie (BV):1680.00; Strava (BV):1020.00; Zabezpečenie rekvizít (BV):150.00; Nákup materiálov a surovín (BV):215.00; Ocenenia (BV):540.00; Propagácia a reprezentačné náklady (BV):200.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0120/GB/2024

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Spojené kráľovstvo z oblasti Občianska angažovanosť


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com