IV. kolo Tanečných dielní pre detské folklórne súbory vo Veľkej Británii

 

Organizátor

Czech and Slovak Club UK CIC

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Miesto realizácie

Birmingham, Veľká Británia

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.10.2024 do 31.10.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

105

Počet zasiahnutých

260

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Organizácia IV. kola tanečných dielní s DFS Rozmarín z Rakúska pre detské folklórne súbory vo Veľkej Británii.
Stretnutie slovenských detí z DFS Rozmarín z Rakúska so slovenskými deťmi z DFS vo Veľkej Británii má pre nich veľký význam. Potrebujú mať kontakt s deťmi iných zahraničných Slovákov na výmenu skúseností, k nadviazaniu nových kamarátstiev, s ktorými sa budú môcť porozprávať vo svojom materinskom jazyku. Slovenčinu si budú osvojovať v slovenských ľudových piesňach, ktoré sa hravou formou naučia a zaspievajú potom pri tancovaní na workshope.

Charakteristika projektu

? Dielne budú organizované s medzinárodnou účasťou Detského Folklórneho Súboru (DFS) Rozmarín z Rakúska a sú určené pre deti zo siedmych detských folklórnych súborov pôsobiacich vo Veľkej Británii, ktoré často fungujú bez vedenia odborných folkloristov. ? DFS Sovička (Londýn), DFS Kvitecek (Okenko Londýn), DFS Brezička (Birmingham), DFS Slováčik (Manchester), DFS Hviezdičky (Chatham), DFS Cambridge a DFS (Bracknell) sa pravidelne stretávajú na nácvikoch ľudových tancov či piesní. Radi by sme deťom opäť umožnili, medzinárodné stretnutie na tanečných dielňach vo Veľkej Británii, aby mali priamy kontakt so slovenským folklórom.
? Podujatie sa začne vystúpením všetkých účastníckych folklórnych súborov, čo poskytne deťom príležitosť na prekonanie trémy a osvojenie si pódiovej prítomnosti. Po úvodných vystúpeniach budú organizované folklórne dielne pod vedením Heleny Steiner z DFS Rozmarín.

Očakávaný prínos projektu

?Propagácia DFS, vzbudenie záujmu u detí o slovenský folklór, a jeho následná propagácia na komunitných podujatiach v mestách v ktorých žijú.
?Budovanie trvalvých družobných kontaktov medzi detskými folklórnymi súbormi vo Veľkej Británii a DFS v zahraničí.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
5 811 € 0 € 55,34 € 22,35 € -

Žiadosť číslo 0169/GB/2024 (R): Neschválená

Dôvod zamietnutia: projekt nepodporený pre nedostatok finančných prostriedkov

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):200.00; Platby za odborné služby - zhotovenie foto-, audio- a videozáznamu (BV):600.00; Krátkodobý prenájom priestorov (BV):550.00; Doprava (BV):880.00; Ubytovanie (BV):1700.00; Strava (BV):525.00; Zabezpečenie rekvizít (BV):255.00; Ocenenia (BV):630.00; Iné - nakúp hudobných nástrojov, 1 fujara 152cm 415 Eur, 2x píštalka 6,80 Eur, Koncovka stredná 4x 10,50 Eur:470.60

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Spojené kráľovstvo z oblasti Občianska angažovanosť


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com