Vdávanie zborníka z vedeckej konferencie

 

Miesto realizácie

Oddelenie slovakistiky FF v Novom Sade

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 15.5.2024 do 30.11.2024

Oblasť

Vzdelávanie

Počet účastníkov

150

Počet zasiahnutých

2 500

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Vydávanie zborníka v tlačenej podobe z vedeckej konferencie venovanje 60. výročiu založenia Oddelenia slovakistiky na Filozefickej fakulte Univetzity v Novom Sade.

Charakteristika projektu

Medzinárodná vedecká konferencia Slovakistika – súčasný stav a perspektívy sa konala 2. decembra 2021 pri príležitosti 60. výročia od založenia slovakistiky na Filozofickej fakulte Univerzity v Novom Sade a v rámci osláv Dňa Filozofickej fakulty, ktorá si pripomenula 67 rokov pôsobenia. Pre šíriacu sa pandémiu Covid-19 oslavy prebiehali neštandardne. Všetky aktivity sa v období pandémie organizovali vo virtuálnom priestore. V rámci troch sekcií (literárnej, lingvistickej a historickej) odznelo 66 príspevkov účastníkov zo slovakistických, slavistických, ale aj iných univerzitných centier zo Slovenska, Slovinska, Česka, Chorvátska, Nemecka, Maďarska, z belehradskej a novosadskej slovakistiky, ako i z niektorých tunajších slovenských neakademických inštitúcií. Vydávaním zborníka v tlačenenj podobe sa zabezpečí prístup všetkým účastníkom a širšej odbornej verejnosti k výsledkom výskumnej a odbornej činnosti slovakistiky na medzinárodnej úrovni.

Očakávaný prínos projektu

Vydaným zborníkom sa poukáže na 60-ročnú tradíciu vysokoškolskej slovakistiky v Novom Sade v oblasti pedagogickej a vedeckovýskumnej činnosti a medzinárodnej spolupráce a dá impulz na neustály vedecký rast tunajších slovakistov ale aj na uskutočňovanie spoločného predsavzatia či povinnosti a to je starostlivosť o materinský jazyk.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
2 775 € 0 € 18,50 € 1,11 € -

Žiadosť číslo 0271/RS/2024 (R): Neschválená

Dôvod zamietnutia: projekt nezískal dostatočné bodové ohodnotenie

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):2225.00; Propagácia a reprezentačné náklady (BV):270.00; Poštovné a kuriérske služby (BV):250.00; Iné - bankové poplatky:30.00

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Srbsko z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com