Voľný nákup odbornej, slovníkovej literatúry, beletrie a vzdelávacích CD a DVD nosičov

 

Miesto realizácie

Butín, župa Timiš, Rumunsko

Rumunsko Rumunsko (25 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.8.2024 do 1.11.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

175

Počet zasiahnutých

50

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Dotácia poslúži na nákup odbornej, slovníkovej literatúry, beletrie a vzdelávacích CD a DVD nosičov, pre potreby a prácu nášho slovenského spoločenstva v Butíne.

Charakteristika projektu

Obraciame sa na ÚSZZ s prosbou o pomoc na zakúpenie odbornej, slovníkovej a encyklopedickej literatúry, beletrie ako aj vzdelávacích CD a DVD nosičov pre potreby a prácu nášho slovenského spoločenstva v Butíne. Náš evanjelický farský úrad je popri škole jedinou úradnou budovou v celej dedine, ktorá vlastní aj skromnú knižnicu, nazbieranú v priebehu času z rôznych darov a príspevkov hostí a iných dobrodincov. Odtiaľto si ľudia, nielen evanjelici požičiavajú, zvlášť v zimnom období, knihy na čítanie a vzdelávanie. Napriek tomu, že sa náš knižný fond v posledných rokoch rozrástol, je ešte stále pomerne skromný. Vzhľadom na záujem o písané slovo, cítime potrebu obohatenia našej knižnej „ponuky“, čo by nepochybne ešte viac oživilo záujem o túto oblasť nášho národného a zborového života. A nakoľko je aj u nás stále viac tých, ktorí doma vlastnia a používajú počítač, sme presvedčení, že by aj materiály v elektronickej podobe v značnej miere vzbudili záujem zvlášť mladšej generácie našich Slovákov, ktorí sú už menej oduševnení čitatelia kníh.
A nie v poslednom rade sme presvedčení, že by rozšírenie zásoby odbornej literatúry, či už sa jedná o teologické alebo aj bohoslužobné knihy, podstatne prispelo k skvalitneniu našej práce a služby, k rozšíreniu foriem, akými sa snažíme sprostredkovať posolstvo evanjelia a národný odkaz.

Očakávaný prínos projektu

Nákupom nových materiálov v slovenskej reči, odbornej, slovníkovej literatúry, beletrie a vzdelávacích CD a DVD nosičov, cirkevný zbor rozšíri obohatí svoju knižnicu a tým aj svoju databázu informácií a pracovných materiálov, potrebných na vykonávanie poslania v našom slovenskom ľude.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
1 500 € 500 € 8,57 € 30,00 € 0,0200 €

Žiadosť číslo 0665/RO/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Nákup kníh a literatúry (BV):1500.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0665/RO/2024

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Rumunsko z oblasti Viera a náboženstvo


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com