Bohemia Jazzfest: Amc Trio Feat. Samuel Marinčák

 

Organizátor

Slovenský inštitút v Prahe

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Brno

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

16.7.2024

Oblasť

Kultúra

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Koncert slovenských hudobníkov v rámci českého jazzového festivalu.

16. 7. 2024 o 17:30 | Brno

AMC Trio je zoskupenie troch slovenských hudobníkov medzinárodného formátu s autorským repertoárom, ktoré sa na scéne pohybuje už dvadsať rokov. Tvoria ho klavírista Peter Adamkovič, kontrabasista Martin Marinčák a bubeník Stanislav Cvanciger. Trio je známe aj vďaka spolupráci s hviezdami svetovej jazzovej scény, medzi ktoré patria napríklad Randy Brecker, Philip Catherine, Bill Evans, Ulf Wakenius, Mark Whitfield či Michael Patches Stewart.

AMC Triu má svoj vlastný hudobný jazyk, ktorým vo svojich kompozíciách prekračuje rámec akýchkoľvek zaužívaných jazzových postupov a siaha po rôznožánrových hudobných zdrojoch, inšpirujúc sa populárnou aj vážnou hudbou, nápevmi z východoslovenského folklóru či dokonca prírodou, literatúrou a duchovnom.

AMC Trio má na konte šesť štúdiových albumov, z ktorých One Way Road To My Heart získal cenu Radio_Head Awards za najlepší album roku 2013 v kategórii jazz. Album Ad Fontes, na ktorom trio prezentuje úpravy slovenských ľudových piesní spolu s Ľudovou hudbou Stana Baláča, získal v súťači Esprit cenu verejnosti za najlepší album roku 2017. V rámci festivalu Bohemia JazzFest vystúpi AMC Trio so svojím pravidelným hosťom, gitaristom Samuelom Marinčákom.

Bohemia JazzFest je jedným z najväčších letných jazzových hudobných festivalov v Európe, ktorý každoročne navštívi takmer 100 000 džezových fanúšikov. Festival založil v roku 2005 uznávaný jazzový gitarista Rudy Linka s cieľom predstaviť a propagovať v Česku špičkový svetový jazz prostredníctvom open-air koncertov, ktoré hudobníci odohrajú na historických stredovekých námestiach.

Tento ročník festivalu sa uskutoční v dňoch 9. 7. – 16. 7. 2024 v Brne, Hlbokej nad Vltavou, Plzni, Prahe a Prachaticiach. Všetky koncerty sú zadarmo.

 

Viac informácií:

https://www.bohemiajazzfest.cz/program/


Viac informácií tu


 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com