Michaela Nagyidaiová: Pominuteľné väzby / Transient ties

 

Organizátor

Slovenský inštitút v Prahe

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Stříbrná 212/2, Praha 1

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 26.7.2024 do 7.9.2024

Oblasť

Kultúra

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

26. 7. – 7. 9. 2024 | Galerie Fotografic, Stříbrná 212/2, Praha 1

Slovenská fotografka Michaela Nagyidaiová vo svojej tvorbe analyzuje prepojenie krajiny a pamäte, rovnako ako migráciu a korene alebo transformáciu strednej a východnej Európy od komunizmu ku kapitalizmu. Zaujíma ju, ako ideológia a politika ovplyvňujú osobné vrstvy každodenného života alebo rodinné a rodné prostredie. Inšpiruje sa často nevyriešenými minulými udalosťami, ale aj súčasnými problémami. Obvykle pracuje na dlhodobých a osobných projektoch, ktoré jej umožňujú kombinovať svoje fotografie s textom alebo archiváliami.

Projekt Transient Ties analyzuje proces prerušovania väzieb s rodiskom a zároveň skúma snahy o začlenenie do nového prostredia. Do popredia kladie témy rodinných pút, migrácie a koreňov. Projekt sa skladá z rozsiahleho fotografického súboru a autorského filmu.

Michaela Nagyidaiová (*1996, Bratislava) v roku 2019 získala magisterský titul v odbore fotožurnalistika a dokumentárne fotografie na London College of Communication. Jej reportážne práce boli uvedené v The Wall Street Journal, Bloomberg či [fjúžn] magazíne. Vystavovala vo významných galériách po celej Európe.

 
Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Vládna organizácia


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com