Tvorba učebníc, pracovných zošitov a slovníkov pre žiakov v slovenskom jazyku

 

Miesto realizácie

Materská škola, základná škola, gymnázium a internát s vyučovacím jazykom slovenským, Budapešť

Maďarsko Maďarsko (100 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.5.2024 do 15.12.2024

Oblasť

Vzdelávanie

Počet účastníkov

500

Počet zasiahnutých

500

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Tvorba a zabezpečenie tlače učebníc, pracovných zošitov, pracovných listov, slovníkov odborných slov a slovných spojení pre žiakov a študentov školy v slovenskom jazyku je v súlade so štátnymi učebnými osnovami a vzdelávacím programom školy. Učebné materiály pre žiakov sú vhodnou pomôckou na vyučovacích hodinách a pri príprave na písomné maturitné(povinné) skúšky z jednotlivých predmetov v slovenskom jazyku. Tlač sa bude realizovať na základe doterajších skúseností z overovania už napísaných a používaných zošitov, nové budú vytvorené skúsenými maďarskými a slovenskými učiteľmi, metodikmi.

Charakteristika projektu

Nevyhnutnosť vytvárania nových učebníc, pracovných zošitov a listov a ich tlače vznikla po zmenách učebných obsahov jednotlivých predmetov a vzniku nových školských programov v roku 2020 v maďarskom školstve. Vo výchovnovzdelávacom procese na našej škole sa používajú učebnice v slovenskom jazyku len v predmetoch dejepis, národopis, v ostatných predmetoch žiaci učia z maďarských učebníc.
Pri tvorbe už vydaných učebníc, pracovných zošitov a listov sme dbali na ich funkčnosť, vlastnosti a hlavne na dodržiavanie didaktických zásad pri písaní ich jednotlivých častí resp. kapitol.
Aj v budúcnosti chceme klásť dôraz na inovatívne metódy vyučovania jednotlivých predmetov pomocou nami vytvorenými učebnými materiálmi.

Očakávaný prínos projektu

Nové učebnice, pracovné zošity, pracovné listy pre žiakov obsahujú množstvo úloh a cvičení(od jednoduchších k zložitejším), pri ich tvorbe dbáme na rozvoj ich tvorivosti, kreativity, pomáhajú pochopiť dané učivo. Učebné materiály pomôžu nielen žiakom, ale aj rodičom a učiteľom pri kontrole a príprave na vyučovanie. Doteraz vydané pracovné listy žiaci rady používajú, pomáhajú im aj pri domácej príprave na vyučovanie, pri opakovaní učiva resp. pri dobratí učiva po chorobe.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
8 700 € 1 800 € 17,40 € 17,40 € 0,0180 €

Žiadosť číslo 0104/HU/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):5000.00; Platby za odborné služby - tlmočenie, preklady, redakčné úpravy a jazyková korektúra (BV):1000.00; Platby za odborné služby - iné - odmena autorom:1200.00; Nákup papiera a tonerov do tlačiarne (BV):1300.00; Poštovné a kuriérske služby (BV):200.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0104/HU/2024

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Maďarsko z oblasti Veda a vzdelávanie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com