Poznávacie pobyty na Slovensku

 

Miesto realizácie

Slovenská republika - Nízke Tatry, Turčianske Teplice

Maďarsko Maďarsko (100 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.6.2024 do 31.12.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

60

Počet zasiahnutých

260

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Zabezpečenie realizácie a vyhodnotenia projektu - cestovné, ubytovanie, stravovanie, ocenenia, nákup surovín a materiálov, služby lektorov, inštruktorov, zdravotníkov a animátorov, vstupenky pre zúčastnených žiakov, študentov a pedagógov. Projekt je určený pre najlepších študentov a žiakov našej školy, ktorí sa počas školského roka aktívne zapájajú do školských projektov, zúčastňujú sa súťaží, reprezentujú školu na kultúrnych podujatiach školy alebo slovenských menšinových samospráv.

Charakteristika projektu

Projekt Poznávacie pobyty na Slovensku sa skladá z troch čiastkových projektov - Lyžiarsky výcvik, Tábor pre gymnazistov a Tábor pre žiakov základnej školy. Projekt čiastočne nadväzuje na predchádzajúce projekty z minulých rokov - lyžiarsky výcvik. V tomto roku ho chceme rozšíriť o tábory pre najšikovnejších a najaktívnejších žiakov a študentov školy, ktorí si zaslúžia za ich aktivitu aj inú ako vecnú odmenu. Jeho začlenenie v programe kultúra je spojené s chápaním kultúry v širšom kontexte - telesná kultúra v zmysle kalokagatie - ako ideálu harmonického súladu a vyváženosti fyzickej a duševnej stránky človeka. Tiež si myslíme, že odkaz antiky, keď bola telesná kultúra integrálnou súčasťou kultúry spoločnosti, je stále viac aktuálny aj v súčasnosti, hlavne v čase, keď sa mnoho mladých ľudí venuje športu len pasívne alebo vôbec. Tiež v rámci táborových aktivít je naším cieľom šíriť kultúru Slovákov v Maďarsku v podvedomí domáceho obyvateľstva v materskej krajine a na druhej strane priblížiť kultúrne podujatia letných festivalov našim žiakom a študentov - letné folklórne festivaly, hudobné a divadelné festivaly.

Očakávaný prínos projektu

Prínosom je prepojenie teórie s praxou. To, čo sa učíme počas hodín slovenského jazyka a literatúry, spevu, telesnej výchovy, slovenskej vzdelanosti majú možnosť študenti zažiť priamo na konkrétnych miestach na Slovensku. Túžba dostať sa do zoznamu zúčastnených prispieva k rozvoju sociálnych vzťahov medzi študentmi navzájom, ale aj k upevňovaniu vzťahov medzi študentmi a sprevádzajúcimi pedagógmi.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
29 270 € 0 € 487,83 € 112,58 € -

Žiadosť číslo 0105/HU/2024 (R): Neschválená

Dôvod zamietnutia: žiadateľ nesplnil administratívne podmienky

Požadované položky: Iné - Doprava, ubytovanie, stravovanie, vstupné do múzeí, wellnes a na kultúrne podujatia, skipasy, parkovné, ocenenia, služby inštruktorov lyžovania a animátorov, propagačné a reprezentačné náklady - drobné darčeky pre prijímajúce organizácie, prezentačné publikácie o Slovákoch v Budapešti, drobné spomienkové predmety - všetko podľa položiek v prílohách:29270.00

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Maďarsko z oblasti Veda a vzdelávanie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com