Festival tvorby pre deti v Prahe

 

Organizátor

BONA FIDE, z.s.

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Praha

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.8.2024 do 1.12.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

2 500

Počet zasiahnutých

3 000

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Účelom je zorganizovanie a realizácia festivalu literárnej, dramatickej a výtvarnej tvorby pre deti. Tento festival bude prezentovať literatúru, bábkové divadlo, výstavy ilustrácií, čitateľské a výtvarné workshopy, besedy so spisovateľmi. Poskytne konfrontáciu tvorby pre deti a prinesie krásny umelecký zážitok deťom aj ich rodičom. Dotácia bude použitá na odborné služby, prenájom priestorov a na propagáciu.

Charakteristika projektu

Projekt vychádza z potreby prezentácie a konfrontácie literárnej a divadelnej tvorby pre deti. V Českej republike je mnoho rodín slovenskej národnosti, alebo rodín so zmiešaných česko–slovenských manželstiev. Deti z týchto rodín nemajú možnosť navštíviť profesionálne divadelné predstavenia pre deti v slovenskom jazyku. Čítanie literatúry a návštevy divadelných predstavení v dnešnom pretechnizovanom svete počítačov a internetu je pre mladú generáciu veľmi žiadúca. Veď práve knihy a divadlo prinášajú kultúrne vyžitie a umelecký zážitok, ktorý formuje rozvoj materinského jazyka, etickú a spoločenskú výchovu, rozhľad i rozvoj osobnosti. Tento festival bude prezentovať literatúru v knižnom aj divadelnom tvare a literatúra bude prezentovaná aj výstavou ilustrácií.

Očakávaný prínos projektu

Projekt „Festival tvorby pre deti!“ obohatí deti v oblasti jazyka, vo vizuálnom poňatí literatúry i v počúvaní slovenčiny, poukáže na hrôzy vojny, násilia a xenofóbiu, rozvinie znalosti v rôznych oblastiach ako je história, nové etnické svety, zvyky, príroda a v neposlednom rade privedie deti k záujmu o slovanskú literatúru a k rozvoju tvorivej fantázie.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
4 800 € 2 500 € 1,92 € 1,60 € 0,0071 €

Žiadosť číslo 0385/CZ/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):3000.00; Platby za odborné služby - iné - plagáty, pozvánky:400.00; Krátkodobý prenájom priestorov (BV):600.00; Krátkodobý prenájom ozvučovacej a osvetľovacej techniky, audio - a videotechniky (BV):800.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0385/CZ/2024

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2018 - 2024: 12 300 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Kultúra a umenie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com