Mrakodrap krajanských výtvarníkov vo virtuálnej realite

 

Organizátor

Slovak World Network, z. s.

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Miesto realizácie

Tvorba Praha, celosvetová implementácia, Internet

Česká republika Česká republika (350 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 1.4.2024 do 31.12.2024

Oblasť

Informácie

Počet účastníkov

1 000

Počet zasiahnutých

20 000

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Treba vykročiť do 21. storočia, preto obsahom projektu je vytvorenie galérie - Mrakodrapu krajanských výtvarníkov vo virtuálnej realite vo forme aplikácie virtuálnej reality, dostupnej voľne na platforme steam a funkčnej pre obe normy VR, teda HTC Vive a Oculus Rift. V roku 2024 vytvoríme aplikáciu, vrátane štyroch výstav umelcov na jednotlivých poschodiach galérie, ktoré bude následne možné ľahko a už s výrazne menšími nákladmi dopĺňať až do podoby "mrakodrapu krajasnkých výtvarníkov", pričom každé poschodie bude mať i architektonický dizajn prispôsobený štýlu jednotlivých umelcov. Projekt je súčasťou strategicky dôležitého vykročenia národnostných menšín k novým technológiám a ich mladým užívateľom, čo je kľúčové pre zachovanie identity menšín a generačný prenos.

Charakteristika projektu

Obsahom projektu je vytvorenie galérie - Mrakodrapu krajanských výtvarníkov vo virtuálnej realite vo forme aplikácie virtuálnej reality, dostupnej voľne na platforme steam a funkčnej pre obe normy VR, teda HTC Vive a Oculus Rift. V roku 2024 vytvoríme aplikáciu, vrátane štyroch výstav umelcov na jednotlivých poschodiach galérie, ktoré bude následne možné ľahko a už s výrazne menšími nákladmi dopĺňať až do podoby "mrakodrapu krajasnkých výtvarníkov", pričom každé poschodie bude mať i architektonický dizajn prispôsobený štýlu jednotlivých umelcov. Projekt je súčasťou strategicky dôležitého vykročenia národnostných menšín k novým technológiám a ich mladým užívateľom, čo je kľúčové pre zachovanie identity menšín a generačný prenos. Žiadateľ disponuje, ako dokladáme, tímom so skúsenosťami s virtuálnou realitou a podobným typom projektov. Umelcami, predstavenými v roku 2024, budú: Martin Jonáš, najvýznamnejší kovačický insitný maliar (Srbsko), Ludwik Korkoš, sochár (Poľsko), Tono Stano, fotograf (Česko), Koloman Sokol, maliar a grafik (USA, Mexiko). Na nasledujúcom videu možno vidieť ukážku, ktorá ukazuje skúsenosti nášho teamu z podobného projektu - výstava českého fotografa Vladimíra Židlického vo virtuálnej realite: https://www.youtube.com/watch?v=5-SfMuqLhNI. Samozrejme bez zariadenia pre virtuálnu realitu ide len o časť zážitku, navyše nová galéria bude významne modernizovaná, s grafickými prvkami interiéru vždy zodpovedajúcimi dielu toho-ktorého umelca.

Očakávaný prínos projektu

Vznikne unikátna platforma, ktorá sa stane novým nosným smerom činnosti SWN.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
12 800 € 0 € 12,80 € 0,64 € -

Žiadosť číslo 0713/CZ/2024 (R): Neschválená

Dôvod zamietnutia: projekt nezískal dostatočné bodové ohodnotenie

Požadované položky: Platby za odborné služby - technické služby spojené so zabezpečením webov, informačných portálov, aplikácií a počítačových softwarov (náklady na hosting, doménu a pod.) (BV):4900.00; Platby za odborné služby - grafické práce (BV):2400.00; Platby za odborné služby - zhotovenie foto- a videozáznamu (BV):1500.00; Platby za odborné služby - tlmočenie, preklady, redakčné úpravy a jazyková korektúra (BV):400.00; Iné - Vývoj VR engine , 3D model., tester, zvuk. štúdio:3600.00

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Česká republika z oblasti Kultúra a umenie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com