Zabezpečenie pravidelnej činnosti Východná Slovak Dancers

 

Organizátor

Východná Slovak Dancers

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Miesto realizácie

Mississauga, Ontario, Kanada

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 7.1.2024 do 20.12.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

600

Počet zasiahnutých

150

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Finančné prostriedky z dotácie budú použité na zabezpečenie základného chodu súboru, t.z. budú slúžiť na úhradu nájomného za priestory, v ktorých prebieha nácvik a na starostlivosť o kroje, t.j. čistenie, pranie, oprava, výmena poškodených kusov, doplnenie chýbajúcich častí krojov ako sú Parchovany-čepce a vesty pre Vintage skupinu.

Charakteristika projektu

Východná Slovak Dancers je tanečný súbor, ktorý už 40. rokov pôsobí v provincii Ontário, Kanada. Súbor tvoria štyri tanečné skupiny - detská "Juniors", pokročilí "Intermediate", dospelí "Seniors" a seniori "Vintage". Súbor každoročne propaguje slovenské tance na akciách, ktoré sám organizuje- Jarny Ples. Takisto podporuje a spolupracuje na organizovaní zábav alebo akcii so folklornymi skupinami zo Slovenska ako Veselica s Vranovcanom. Spolupracuje so slovenskou ambasádou v Kanade, Kostolom Sv. Cyrila a Metoda v Mississauge, Kostolom Sv. Vaclava v Toronte, Masaryktown v Toronte a Kanadskou ligou v Mississauge, St. Catherines a Wellande. Jedným z posledných ocenení, ktoré sa nášmu súboru dostalo, bolo pozvanie na vystúpenie počas návštevy prezidentky SR v Kanade, ktore bolo vysielane na JOJ a RTVS v hlavnych spravach. V roku 2019-2020 sme sa zúčastnili folklornej súťaže Zem spieva, kde sme skoncili v semifinale. Kvôli pandémii sme nevycestovali a nemohli dokončiť túto veľmi sledovanú súťaž na Slovensku.

Očakávaný prínos projektu

Vďaka podpore tohto projektu budú vytvorené vhodné podmienky na udržanie činnosti nášho súboru aj v tomto roku. Vďaka podpore budú môcť všetky štyri tanečné skupiny pokračovať v nácvikoch pripravovaných vystúpení a nášhoo 40 výročia založenia súboru.
Ďalej vďaka podpore zabezpečíme potrebnú starostlivosť o našich viac ako 100 krojov pre všetky tanečné skupiny. Pre rôzne vekové kategórie disponujeme rôznymi veľkosťami krojov. Máme kroje z regiónov ako Liptov, Myjava,Zemplin alebo Detva. Starostlivosť o kroje je veľmi špecifická činnosť, ktorú je ťažké zabezpečiť, ale je nevyhnutná pre dlhodobé využitie. Bez potrebnej starostlivosti, by nebolo možné realizovať naše vystúpenia.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
9 400 € 3 000 € 15,67 € 62,67 € 0,0200 €

Žiadosť číslo 0409/CA/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Dlhodobý prenájom priestorov vrátane potrebného poistenia (BV):6900.00; Nákup krojového vybavenia (BV):2500.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0409/CA/2024

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Kanada z oblasti Folklór a tradície


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com