Podpora činnosti Slovak Folk and Cultural Centre

 

Organizátor

Slovak Folk and Cultural Centre

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Miesto realizácie

Calgary, Alberta, Canada

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 2.1.2024 do 31.12.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

35

Počet zasiahnutých

5

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Účelom použitia dotácie je podpora činnosti Slovak Folk and Cultural Centre (ďalej SFCC), ktorá zastrešuje a riadi činnosť folklórnych súborov DFS Slniečko, FS Slnečnica a ľudovej hudby Slnečnica. Dotácia bude prioritne určená na pokrytie nákladov na dlhodobý prenájom priestorov potrebných na nácviky súborov, poistenie, udržiavanie webovej stránky, domény, emailovej adresy a iné materiálne zabezpečenie podľa potreby.

Charakteristika projektu

Charakteristikou je podpora činnosti našej organizácie, a s tým spojené výdavky ako sú:
- prenájom priestorov na nácviky, čo je základnou potrebou pre fungovanie našich ľudových súborov
- poistenie, ktoré je nutnosťou k tomu, aby sme ako organizácia mohli pracovať s deťmi a mládežou. Toto poistenie tiež vyžadujú všetky inštitúcie, s ktorými počas činnosti prichádzame do styku.
- náklady na udržiavanie chodu našej webovej stránky, domény, našej emailovej adresy
- materiálne zabezpečenie - napr. nákup kancelárskych potrieb, náplní do tlačiarní a pod.

Očakávaný prínos projektu

V Calgary je veľký problém získať dlhodobý prenájom vhodných priestorov pre tanečné súbory za rozumnú cenu a preto sme radi, že sa nám v Silver Spring komunitnom centre podarilo nájsť vhodné priestory, ktoré sú v našom požadovanom čase nácvikov k dispozícii na dlhodobý prenájom. Tieto by sme si chceli udržať čo najdlhšie ako sa dá, keďže nie je zanedbateľná ani vzdialenosť tohto centra od naších bydlísk. Tieto priestory sú v primeranom dosahu, takže aj dochádzanie autom do nácvikovej miestnosti nie je časovo náročné.
Očakávaným prínosom je teda zachovanie našej činnosti bez finančnej straty, bez toho, aby sme museli navyšovať členské príspevky členov súborov a aby sme udržali štandard priestorov v ktorých nacvičujeme, teda aby tieto priestory boli vhodné na tanečné nácviky. Kedže pracujeme aj s malými deťmi, je dôležité, aby sme mali prístup k WC, k pitnej vode, a aby aj rodičia, ktorí vozia na nácviky deti niekoľko desiatok kilometrov, mali vhodný priestor, na čakanie detí počas nácviku.
Našim očakávaním je pokračovať hlavne v práci s deťmi v DFS Slniečko, kde ich učíme slovenské piesne, koledy, riekanky, povedačky a deti sa tak viditeľne zdokonaľujú v hovorenom slovenskom jazyku. Deti majú pravidelný fyzický tréning, učia sa rôzne tanečné prvky, ktoré rozpoznávajú podľa regiónov Slovenska a tak sa učia aj geografiu Slovenska. Aj takto sa nám darí plniť naše posolstvo predávať tradície ďalšej generácií Slovákov žijúcich v zahraničí.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
2 800 € 2 500 € 80,00 € 560,00 € 0,0167 €

Žiadosť číslo 0811/CA/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Dlhodobý prenájom priestorov vrátane potrebného poistenia (BV):2500.00; Propagácia a reprezentačné náklady (BV):300.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0811/CA/2024

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Kanada z oblasti Folklór a tradície


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com