4. ročník detskej súťaže v speve ľudovej piesne “Spievajže si, spievaj...“

 

Organizátor

Slovak Folk and Cultural Centre

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Miesto realizácie

Calgary

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 21.4.2018 do 19.5.2018

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

25

Počet zasiahnutých

150

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Charakteristika projektu

4. ročník detskej súťaže v speve ľudovej piesne “Spievajže si, spievaj...“ je určený pre deti zahraničných Slovákov žijúcich v Calgary, s možnosťou účasti detí aj z iných neslovenských komunít v rámci ich schopností naučiť sa slovenskú ľudovú pieseň alebo s možnosťou zahrať ľudovú pieseň na tradičnom hudobnom nástroji.
Cieľom prehliadky “Spievajže, si spievaj ...“ je motivovať a prehlbovať vzťah detí Slovákov žijúcich v Calgary ku kultúrnemu dedičstvu, národnej tradícii a hlavne k ľudovej piesni a zároveň spristúpniť slovenskú ľudovú pieseň neslovenským deťom.
Účastníci sú rozdelení do vekových kategórií, do kategórie duet, trio alebo inštrumentálnej kategórie . Účastníci si pripravia 1 ľudovú pieseň zo zoznamu piesní, ktoré vypracuje organizátor súťaže.
Pieseň je spievaná v sprievode so živou ľudovou hudbou, ktorú zabezpečí organizátor. Všetci prihlásení účastníci majú možnosť sa zúčastniť spoločnej zhrávky s ľudovou hudbou.

Očakávaný prínos projektu

Očakávaným prínosom je zvýšený záujem slovenských detí žijúcich v zahraničí o interpretáciu ľudovej piesne, prispieť tým k zachovaniu hudobného dedičstva našich predkov a podporiť tak šírenie slovenskej kultúry v rodinách Slovákov zahraničí. Prínosom je tiež zveľadenie a rozvoj umeleckých, speváckych a interpretačných schopností detí.
Prínosom pridania inštrumentálnej kategórie je sprístupnenie slovenskej ľudovej piesne neslovenským deťom a ich možnosť si pieseň nacvičiť a prezentovať na verejnosti.

Dodatočné informácie

Súťaž je spojená aj s výstúpením DFS Slniečko, ktoré zaháji súťaž krátkym programom. Po súťaži sa bude konať tradičné posedenie pri slovenských špecialitách.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
1 200 € 1 200 € 48,00 € 8,00 € 0,0080 €

Žiadosť číslo 0203/CA/2018 (R): Podporená

Požadované položky: Prenájom koncertnej sály a ozvučovacej techniky.Náklady na zabezbečenie posedenia s občerstvením. Náklady na nákup cien pre víťazov súťaže.

Schválené položky: propagácia, prenájom priestorov, prenájom na ozvučenie a osvetlenie / audio a videotechniky, nákup tovaru

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0203/CA/2018

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2016 - 2022: 4 100 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Kanada z oblasti Folklór a tradície


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com