Slovenské Vianoce 2018

 

Organizátor

Slovak Folk and Cultural Centre

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Miesto realizácie

Calgary

Kanada Kanada (150 000 krajanov)

Dátum realizácie

15.12.2018

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

40

Počet zasiahnutých

200

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Charakteristika projektu

Slovenské Vianoce má koncept festivalu, v rámci ktorého sa uskutoční predstavenie FS Slnečnica a DFS Slniečko so svojim vianočným programom. Po predstavení bude nasledovať tradičné slovenské vianočné pohostenie spojené s vianočnou dieľňou pre deti. Súčasťou podujatia je aj tradičný vianočný trh, na ktorý sa snažíme prilákať drobných výrobcov umeleckých diel hlavne slovenského a českého pôvodu, aby tak mohli prezentovať slovenskú tradičné remeslá a tak prispieť k atmosfére celého podujatia.

Očakávaný prínos projektu

Vianočné koncerty sa stali tradíciou, na ktoré sa naši krajania tešia a stali sa súčasťou ich príprav a osláv vianočných sviatkov. Naše predstavenia sa snažia ukázať tradície vianoc od obdobia adventu až po trojkráľovské obdobie. Súčasťou predstavenia je aj tradičná Betlehémska hra, ktorú predstavia členovia FS Slnečnica.
Tradíciou sa tiež stalo posedenie s občerstvením po predstavení, kde majú návštevníci koncertu možnosť ochutnať tradičné slovenské vianočné pečiv, kapustnicu a tiež majú možnosť voľnej zábavy a rozpravy.Toto podujatie je príležitosťou osloviť aj kanadaskú verejnosť, ktorá sa zaujíma o tradície iných kultúr.
Očakávaným prínosom tohto podujatia je prezentácia a sprostredkovanie tradičných vianočnch zvykov, kolied a výrobkov a týmto sprístupňujeme a propagujeme Slovensko ako krajinu širokej verejnosti.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
1 600 € 0 € 40,00 € 8,00 € -

Žiadosť číslo 0204/CA/2018 (R): Nepodporená

Dôvod zamietnutia: Žiadosť zamietnutá pre nedostatok finančných prostriedkov.

Požadované položky: prenájom koncertnej sály a spoločenskej miestnosti prenájom ozvučovacej techniky náklady na zabezbečenie posedenia s občerstvením nákup materiálu na výrobu vianočnch ozdôb nákup rekvizít

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2011 - 2024: 13 810 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Kanada z oblasti Folklór a tradície


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com