XXIII. koncert mladých talentov vážnej hudby Jarné nôty, spoločný dolnozemský projekt

 

Organizátor

Matica slovenská v Srbsku - MOMS Petrovec

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Miesto realizácie

Báčsky Petrovec

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 14.6.2019 do 22.6.2019

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

70

Počet zasiahnutých

250

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Charakteristika projektu

Organizovanie XXII. medzinárodného festivalu mladých interpretov vážnej hudby z Dolnej zeme, jediného podujatia z oblasti vážnej hudby vojvodinských Slovákov, z ktorého vyrástli známe mená inštrumentalistov - už či huslistov, gitaristov, klaviristov, ktorí pôsobia v hudobných telesách tak v Srbsku ako aj v zahraničí (Nórsko, Švajčiarsko, Česko) a ďalší sú študentmi na vysokých školách múzických umení tak v zahraničí. Každoročne vydávame CD- platňu. čo zviditeľňuje mladých ľudí, ktorí sa venujú tomuto druhu hudby. Festival je spoločný dolnozemský projekt, kde máme možnosť popularizovať tento druh hudby a mladých umelcov a zvažovať ich dosahy. Keďže ide o mladých umelcov, musia prísť zo zahraničia v sprievode rodičov, eventuálne pedagógov, takže je treba zabezpečiť ubytovanie. Pravidelne sa na festivale zjavujú aj hudobné telesá - orchestre, ktorým zabezpečujeme prepravu ako aj študentom, ktorí toho času študujú v zahraničí, ale ktorí sa na tomto podujatí zúčastňujú od mala.

Očakávaný prínos projektu

Podpora mladých talentov v oblasti vážnej hudby a ich zviditeľnenie prostredníctvom médií a CD-platne a zaradenie sa do širšieho, dolnozemského kontextu., čo je dôležité vzhľadom na to, že inštrumentalisti vážnej hudby nie sú nadostač zviditeľnení.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
1 500 € 700 € 21,43 € 6,00 € 0,0167 €

Žiadosť číslo 0387/RS/2019 (R): Podporená

Požadované položky: doprava, ubytovanie, stravovanie, predtlačová príprava a tlač propagačných materiálov, ozvučenie, nahrávanie, montáž materiálu a napaľovanie CD, platby za odborné služby (scenár, réžia, moderovanie)

Schválené položky: doprava, ubytovanie, predtlačová príprava a tlač propagačných materiálov, ozvučenie, nahrávanie, montáž materiálu a napaľovanie CD, platby za odborné služby (scenár, réžia, moderovanie)

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0387/RS/2019

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2016 - 2022: 5 600 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Srbsko z oblasti Matica slovenská


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com