Krajanský klub “Žubrienky“ pre deti do 3 rokov

 

Organizátor

Slovak Learning CIC

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Miesto realizácie

Londýn, Spojené kráľovstvo

Spojené kráľovstvo Spojené kráľovstvo (110 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 2.1.2024 do 31.12.2024

Oblasť

Vzdelávanie

Počet účastníkov

20

Počet zasiahnutých

60

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Finančná podpora organizácie detského klubu “Žubrienky“ pre krajanské deti v Londýne vo veku do 3 rokov, kde sa za prítomnosti rodičov a pod vedením lektora v hravom formáte na týždennej báze zoznamujú so slovenčinou cez slovenské piesne, riekanky a hry.

Charakteristika projektu

Projekt je zameraný na zabezpečenie pokračovania úspešne spusteného projektu detského klubu "Žubrienky“ pre krajanských študentov v Londýne do 3 rokov. Primárne ide o študentov, ktorí sú ešte príliš mladí na registráciu do škôlkarskej triedy Slovenskej víkendovej školy v Londýne, pričom skupinka “Žubrienky” im slúži ako predpríprava, kde sa na týždennej báze v dvojhodinovom bloku pod vedením skúseného lektora za prítomnosti svojich rodičov zoznamujú so slovenskými piesňami, riekankami, rozprávkami a hrami v uvoľnenej komunitnej atmosfére. Okrem týchto cieľov v rámci rozvíjania jazykových schopností študentov v slovenskom jazyku, je samotná skupinka taktiež priestorom na vzdelávanie rodičov o multilingválnej výchove svojich detí a v neposlednom rade aj miestom socializácie pre tieto mladé krajanské rodiny žijúce v Londýne a okolí.

Očakávaný prínos projektu

Poskytnutie dotácie na projekt „Krajanský klub Žubrienky pre deti do 3 rokov“ v réžii Slovak Learning CIC, umožní žiadateľovi naďalej udržiavať tento krajanský klub, ktorý úspešne rozširuje vekový záber vzdelávania v tejto krajanskej organizácii a výrazne prospieva v napĺňaní nášho poslania ponúkať vysoký štandard výučby slovenského jazyka a slovenských reálií naozaj pre všetkých a to za vysokej frekvencie a cenovej dostupnosti.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
5 850 € 0 € 292,50 € 97,50 € -

Žiadosť číslo 0235/GB/2024 (R): Neschválená

Dôvod zamietnutia: projekt nezískal dostatočné bodové ohodnotenie

Požadované položky: Platby za odborné služby - iné - Platby za odborné služby lektorov, pedagógov, logopédov a učiteľov zabezpečujúcich chod krajanského klubu.:2100.00; Krátkodobý prenájom priestorov (BV):3000.00; Strava (BV):300.00; Zabezpečenie rekvizít (BV):100.00; Nákup materiálov a surovín (BV):250.00; Propagácia a reprezentačné náklady (BV):100.00

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2022 - 2024: 4 400 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Spojené kráľovstvo z oblasti Veda a vzdelávanie


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com