Matičný turnaj v malom futbale o putovný pohár Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Srbsku

 

Organizátor

Matica slovenská v Srbsku

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Miesto realizácie

Selenča

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 20.7.2024 do 3.8.2024

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

300

Počet zasiahnutých

2 000

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Účel projektu

Účel projektu je organizácia a realizácia turnaja. Zámerom tohto projektu je podpora aktívneho trávenia voľného času slovenských detí a mládeže, podpora komunikácie v slovenskom jazyku a rozvoj spolupráce medzi Maticou slovenskou v Srbsku, jej miestnymi odbormi, predstaviteľmi Slovenskej republiky v Srbsku a Slovákmi z okolitých krajín.

Charakteristika projektu

Matičný turnaj v malom futbale o putovný pohár veľvyslanectva Slovenskej republiky má dlhoročnú tradíciu a v roku 2024 sa uskutoční v Selenči. Bude to v poradí 28. turnaj. Turnaj je obľúbený medzi slovenskou mládežou v Srbsku o čom svedčí veľký počet účastníkov a navštevníkov. Na turnaji sa každoročne zúčastní od 14 do 18 mužstiev (športových celkov), ktoré tvoria mladí slovenskí futbalisti z rozličných slovenských prostredí vo Vojvodine. Nakoľko sa nám to podarí, chceli by sme zapojiť aj slovenské celky z okolitých krajín. Spoluorganizátormi turnaja sú: Matica slovenská v Srbsku (športová komisia), Futbalový klub zo Selenče, MOMS Selenča a veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Srbsku. Turnaj bude trvať celý deň a na záver turnaju J. E. veľvyslanec Slovenskej republiky víťazovi turnaja odovzdá putovný pohár a medaily. Okrem toho odmenení sú aj najlepší hráč, strelec a brankár. Cieľom tohto projektu je zapojiť čo väčší počet mladých slovenských športovcov do aktivít Matice slovenskej. Vstup na turnaj je voľný, neplatia sa vstupenky, jedine MOMS ktoré vysielajú mužstvo hradia kotizáciu, ktorá je symbolická (cca 30 eur po mužstve). Počas turnaju sa plánuje realizovať aj nejaký sprievodný program (jarmok a gastronomické špeciality). Po ukončení turnaja nasleduje koncert slovenskej kapely.

Očakávaný prínos projektu

Projektom sa propaguje matičná činnost medzi mladými Slovákmi a budujú dobré a priateľské vzťahy s predstaviteľmi slovenského štátu v Srbsku, čo je prínosom pre Maticu slovenskú v Srbsku.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
2 840 € 1 000 € 9,47 € 1,42 € 0,0238 €

Žiadosť číslo 0411/RS/2024 (R): Podporená

Požadované položky: Platby za odborné služby - grafické práce, predtlačová príprava a tlač (BV):320.00; Platby za odborné služby - zhotovenie foto-, audio- a videozáznamu (BV):300.00; Platby za odborné služby - iné - rozhodcovia, moderátori a organizátor:520.00; Krátkodobý prenájom ozvučovacej a osvetľovacej techniky, audio - a videotechniky (BV):350.00; Ocenenia (BV):150.00; Propagácia a reprezentačné náklady (BV):1200.00

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0411/RS/2024

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2022 - 2024: 2 700 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Srbsko z oblasti Matica slovenská


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com