Predslávnosťové dni v Kulpíne

 

Organizátor

Matica slovenská v Srbsku - MOMS Kulpín

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Miesto realizácie

KULPÍN , Exterier a enterijér Kulpínskeho kaštiela múzeuma

Srbsko Srbsko (42 000 krajanov)

Dátum realizácie

od 4.4.2019 do 30.8.2019

Oblasť

Kultúra

Počet účastníkov

350

Počet zasiahnutých

2 500

 

Popis udalosti/akcie/projektu:

Charakteristika projektu

Už 22 rokov Predslávnosťové dni sa realizujú v Kulpíne v organizácii Miestneho Odboru Matice Slovenskej v Kulpíne. Manifestácia každý rok vyvoláva veľký záujem pre všetkých slovákov v Kulpíne ale i slovákov z bližšieho a ďalšie okolia ako i zo zahraničia a na čo sme veľmi hrdý . Mnohopočetný domáci a i zahraničný hostia slováci sa v termíne realizácie manifestácie v posledný výkend v júli , docestujú do Kulpína aby si na jednom mieste užili , zabavili v slovenskom duchu v hudbe speve a tak zachovali svoju slovenskú identitu.
Manifestácia trvá dva dni a pozostáva z divadelného predstavenia , folklórno hudobného programu ,výtvarnych výstav , etno výstav , slovenskych pochúťok zábavy spevu a tancov, hudobnej veselice pre všetkych prítomnych. Je tu záujem io výstavy starožitností , ľudovych krojov . Manifestácia má za účel povzbudiť slovenskú sebavedomosť a mladým slovákom vštepovať slovenskú identitu cez spomínané prvky manifestácie.

Očakávaný prínos projektu

Projekt prispeje kprezentácii tradícii dolnozemskych slovákov cestou hudobno literárno krojových slovenskych elementov. Zoskupovanie Slovákov z Dolnej zemi a zahraničia a poukazovania na zachovanie slovenského jazyka stredného slovenska , odkiaľ pochádzame.

 
Symbol

Žiadosť na ÚSŽZ o podporu tohoto projektu

Požadovaná suma Schválená suma Efektivita na účastníka Efektivita na zasiahnutého Príspevok na krajana
5 050 € 800 € 14,43 € 2,02 € 0,0190 €

Žiadosť číslo 0837/RS/2019 (R): Podporená

Požadované položky: prenájom javiska, zvukovej a svetelnej techniky a video bim, platby za odborné služby (režisér, orchester...), propagácia, predtlačová príprava a tlač, inštalácia výstav, doprava, ubytovanie, strava, nákup javiskových rekvizít

Schválené položky: prenájom javiska, zvukovej a svetelnej techniky a video bim, platby za odborné služby (režisér, orchester...), propagácia, predtlačová príprava a tlač, inštalácia výstav, doprava, ubytovanie, strava, nákup javiskových rekvizít

Register zmlúv: Číslo zmluvy o poskytnutí podpory: 0837/RS/2019

Symbol

Podobné aktivity aj od iných subjektov:

Krajanské dotácie z ÚSŽZ celkovo za roky 2011 - 2022: 6 800 €.

Symbol

Aktuálne prebiehajúce krajanské aktivity a projekty v krajine Srbsko z oblasti Matica slovenská


Copyright © 2021 - 2024. Všetky práva vyhradené.
Záujem o pravidelný krajanský newsletter zasielajte na probstandrej@gmail.com